7 rracat më të rrezikshme të qenëve.
Qentë janë shoqëruesit më besnikë të njeriut. Ata ju japin dashuri të pakushtëzuar në shpërblim për për ushqimin dhe strehimin.

Qentë janë shoqëruesit më besnikë të njeriut. Ata ju japin dashuri të pakushtëzuar në shpërblim për për ushqimin dhe strehimin. Ata janë gjithashtu tepër të adhurueshëm . Sidoqoftë, në fund të kësaj, ne gjithashtu e dimë se miqtë tanë  mund të jenë tepër të rrezikshëm. Ja edhe rracat më të rrezikshme të qenve!

1.Pit Bull

1.Pit Bull

Pit Bullat vlerësohen me rrezikshmëri më të lartë për sa i përket sulmeve të trupit të njeriut. Kjo për shkak të natyrës së tyre agresive dhe tendencave të shpërthimeve të rrezikshme. Në fakt, kjo racë në të vërtetë është e ndaluar në disa vende për shkak të temperamentit të saj!

2.Husky

2.Husky

Husky është  qen i shpejtë dhe plot energji. Huskit përdoren gjithashtu edhe si qen slite pasi kanë aftësi të vrapojnë në borë. Huskyt nuk shquhen për shoqëri me qentë e llojeve të tjera, gjithashtu me kafshët në përgjithësi nuk kanë shumë marrdhënje të mirë. Ndoshta nuk e dini por Husky është një nga rracat e qenëve më të rrezikshme. Huskyt kanë histori të ndryshme të sulmeve kundra njeriut. Një shembull i sulmeve ka ndodh në 1998 kur një grup huskysh ka sulmuar dhe vrarë 15 veta.

3.Great Dane

3.Great Dane

Kur mendojmë për Danët, ne priremi të mendojmë për Scooby Doo, qenin e dashur, frikacak të bandës Mystery Inc. Great Dane është një nga racat më të rrezikshme në botë ... nëse nuk kujdeseni siç duhet...

Great Dane plotësisht të rritur mund të bëhen qen tmerrues me madhësinë e tyre; 86 cm i gjatë dhe 90 kg i rëndë. 

4.Pastor Gjerman

4.Pastor Gjerman

Ashtu si Doberman, Pastori gjerman ishte dhe është ende i njohur për rolin e tij si qen policor. Ky lloj është i famshëm për forcën e kafshimit. Duke e trajnuar në mënyrën e duhur Pastori gjerman bëhet një kujdestar shumë i mirë për ju....por një tmerr i vërtetë dhe vdekjeprurës për personat që ju sulmojnë

5.Malamute

5.Malamute

Mos u gënjeni nga pamja e bukur dhe shumë e dashur e këtij lloji.  Pavarësisht pamjes prej arushi të bukur që të bën të duash ta përqafosh.... mos e bëni një gabim të tillë! Malamutat janë një nga qentë lider të slitave në Alaskë dhe janë të famshëm edhe për sulme ndaj njerëzve. Kur themi sulme të gjithë të sulmuar janë viktima që ju janë gjetur vetëm kockat pasi mishi u ka shkuar në bark të këtyre qenushave të bukur!

6. Doberman Pinscher

6. Doberman Pinscher

Doberman Pinschers zakonisht njihen për rolin në polici, shokë besnikë dhe zbatues të ligjit.  Këto qenë kanë tendencë të jenë shumë agresivë ndaj të huajve sesa njerëzit me të cilët njihen, si pronarët e tyre. Nuk ka raste kundra sulmeve ndaj njerëzve përveç një rasti kur Dobermani vrau pronarin e vetë, një grua të moshuar. 

Ndoshta edhe qeni ka patur arsyet e tija...

7.Rottweiler

7.Rottweiler

Pavarësisht pamjes së tyre të frikshme, Rotweiller është rraca më pak e rrezikshme nga rracat e tjera të qenëve. Në fakt, një studim i kohëve të fundit nga Dognition zbuloi se Chihuahuas janë shumë më agresive sesa Rottweilers. Si me çdo rracë qeni, nëse një Rottweiler abuzohet, lënë pas dore ose keqtrajtuar në një farë mënyre, ai me të vërtetë mund të bëhet i rrezikshëm dhe agresiv.

What's your reaction?

Facebook Conversations

Disqus Conversations