8 Shenjat që bashkëshorti juaj mund të jetë duke ju tradhëtuar
Tradhtia mund të jetë traumatike dhe është një nga problemet më sfiduese me të cilat përballet një marrëdhënie. Ndërsa shumë njerëz janë të verbër nëse dhe kur mësojnë për tradhtinë e një bashkëshorti ose partneri, të tjerët mund të dyshojnë për pabesi për shkak të veprimeve anormale të partnerit.

8. Ndryshimet në komunikim

8. Ndryshimet në komunikim

Një prishje në komunikim nuk është kurrë një shenjë pozitive. Nëse nuk mund ta detyroni bashkëshortin tuaj të komunikojë (apo edhe të zihet) me ju, ose fjalët "të dua" nuk thuhen më, ka të ngjarë të ketë një problem themelor.

Shenjat e mëposhtme, që përfshijnë refuzimin për të dëgjuar, për t'iu përgjigjur ose për të pranuar atë që po thoni, mund të sinjalizojnë gjithashtu tradhëtinë:

 • Injoron atë që thua
 • Ndryshon temën për të shmangur një temë të pakëndshme
 • Bën akuza në vend që të flasë për problemin aktual
 • Përdor gjuhën e trupit shpërfillës, të tilla si rrotullimi ose mbyllja e syve
 • Vepron në mënyrë pasive-agresive (ngecje ose zvarritje për të shmangur të folurit)

7. Pamja dhe hobi

7. Pamja dhe hobi

Sigurisht, të kujdesesh për veten dhe t'i përkushtohesh hobeve dhe pasioneve të reja apo edhe punës mund të jetë pozitive, por kur kombinohet me sjellje të tjera të dyshimta, ndryshimet e mëposhtme mund të jenë shkak tradhëtie.

 • Bashkëshorti juaj po vishet më bukur ose ka një rritje të papritur të interesit për pamjen e tyre.
 • Bashkëshorti juaj fillon një hobi të ri që kërkon disa orë angazhim në ditë. Kur tregoni interes për hobin e tyre të ri, përgjigja e tyre duket e paqartë ose zhgënjuese
 • Bashkëshorti juaj po punon gjithnjë e më shumë në punë.

6. Ndryshimet e sjelljes

6. Ndryshimet e sjelljes

Bashkëshorti juaj mund të përjetojë stres në punë ose probleme me marrëdhënie të tjera që mund të çojnë në ndryshime në qëndrim. Më poshtë mund të jenë shenja të tradhtisë, por ato mund të sinjalizojnë edhe çështje të tjera.

 • Bashkëshorti juaj shfaq shenja të vetëvlerësimit të ulët.
 • Ju vini re se bashkëshorti juaj ka një ndjenjë konfuzioni për veten e tij.
 • Bashkëshorti juaj duket se dëshiron adrenalinë ose emocione në jetën e tij.
 • Bashkëshorti juaj është më negativ se më parë.
 • Bashkëshorti juaj bëhet më kritik ndaj jush.
 • Bashkëshorti juaj duket se po grindet më shpesh.
 • Bashkëshorti juaj bëhet shumë mbrojtës nëse përmendni tradhtinë dhe lidhjet.
 • Kur kërkoni siguri për mashtrimin, nuk ndiheni të kënaqur me përgjigjen e tyre

5. Gënjeshtra dhe Shmangia

5. Gënjeshtra dhe Shmangia

Pandershmëria në një martesë është një flamur i kuq. Këto strategji shmangieje mund të tregojnë se bashkëshorti juaj mund të tradhtojë.

 • Ndiheni sikur po ju shmang.
 • Ata nuk duan të shkojnë vende të ndryshme apo të kalojnë kohën me ju.
 • Ju zbuloni se partneri juaj ju ka gënjyer për një sërë gjërash.
 • Shokët e bashkëshortit tuaj duken të shqetësuar rreth jush.
 • Bashkëshorti juaj duket më i fshehtë.
 • Syri endacak i bashkëshortit tuaj duket jashtë kontrollit.
 • Bashkëshorti juaj ju akuzon se i keni tradhtuar.

4. Indiferenca

4. Indiferenca

Kur bashkëshorti juaj tregon apati ose mungesë interesi për gjërat që dikur i donte, flisni me të për të parë nëse ka ndonjë arsye tjetër për ndryshimin e tij. Por nëse dyshoni edhe për pabesi, këto ndryshime mund të jenë tregues të mëtejshëm të një tradhëtie.

 • Bashkëshorti juaj duket i mërzitur me ju, një punë, fëmijët tuaj, hobi apo edhe jetën në përgjithësi
 • Bashkëshorti juaj është bërë dembel, sidomos nëpër shtëpi.
 • Bashkëshorti juaj nuk tregon xhelozi për ju, pavarësisht se çfarë thoni.
 • Bashkëshorti juaj është indiferent ndaj ngjarjeve familjare si ditëlindjet dhe festat.

3. Ndryshimet në jetën tuaj seksuale

3. Ndryshimet në jetën tuaj seksuale

Nuk është e pazakontë që në martesën tuaj të ketë luhatje në frekuencën e seksit. Por këto shenja mund të tregojnë mundësinë e një tradhëtie.

 • Ka shumë më pak intimitet ose lidhje në marrëdhënien tuaj.
 • Jeta juaj seksuale praktikisht nuk ekziston.
 • Ka shumë gjëra të reja të futura në seks që nuk ishin kurrë më parë.
 • Infektoheni seksualisht me ndonjë infeksjon që nuk e keni pasur më përpara.

2. Stresi Financiar

2. Stresi Financiar

Pothuajse të gjitha martesat i nënshtrohen një lloj stresi financiar në një kohë ose në një tjetër. Por ju duhet të hetoni kur ka ndryshime financjare të parave kur i vini re në martesën tuaj.

 • Ju zbuloni shpenzime të pakuptimshme në llogarinë e kartës së kreditit.
 • Paratë bëhen më shumë një çështje midis jush.
 • Bashkëshorti juaj ndalon së planifikuari për blerje të mëdha (të tilla si një udhëtim, blerja e një shtëpie, fillimi i një rinovimi, etj.)

1. Ndryshim në përdorimin e teknologjisë

1. Ndryshim në përdorimin e teknologjisë

Tradhtia shpesh zbulohet në internet, në mesazhe me tekst ose mesazhe telefonike. Këto ndryshime teknologjike mund të përbejnë problem:

 • Bashkëshorti juaj është befas i paarritshëm në momente të caktuara të ditës.
 • Bashkëshorti juaj ka ndryshuar fjalëkalimin ose nuk do ta ndajë atë me ju.
 • Bashkëshorti juaj gjithmonë po dërgon mesazhe ose po largohet fshehurazi për tu përgjigjur telefonatave.
 • Bashkëshorti juaj ndalon së përdoruri pajisjet e përbashkëta.
 • Bashkëshorti juaj redukton përdorimin e mediave sociale.
 • Partneri juaj pastron historikun e telefonit apo të kompjuterit.

Si të silleni me një bashkëshort gënjeshtar

Si të silleni me një bashkëshort gënjeshtar

Në shumicën e rasteve, edhe kur përballeni me partnerin tuaj me akuza për mashtrim, gjithmonë partneri do ta mohojë. Nëse nuk keni prova të forta ose prova të pakundërshtueshme, shumë njerëz nuk do ta pranojnë tradhtinë.

Ka disa mënyra që mund të dalloni nëse bashkëshorti juaj gënjen. Nëse vazhdoni të merrni mohim dhe shtyrje kur përpiqeni të diskutoni shqetësimet tuaja me partnerin tuaj, mund t'ju duhet të merrni ndihmë profesionale për të zgjidhur gjërat. Një këshilltar çiftesh do të jetë neutral dhe mund t'ju ndihmojë të kuptoni se çfarë saktësisht po ndodh në martesën tuaj.  Nëse partneri juaj refuzon të marrë pjesë, merrni parasysh këshillimin individual për të ndihmuar në përpunimin e përzierjes së ndjenjave si lëndimi, tronditja, frika, depresioni, turpi dhe mosbesimi që ka të ngjarë të përjetoni. Kujdesi për shëndetin tuaj mendor dhe fizik është thelbësor gjatë kësaj kohe stresuese. Përveç shqetësimit emocional, mund të përjetoni reaksione fizike si çrregullime të gjumit dhe të ngrënit (shumë pak ose shumë), probleme gastrointestinale (të përziera ose diarre) dhe probleme me përqendrimin. Për të mbajtur forcën dhe vendosmërinë tuaj, përpiquni të pini shumë ujë, të ushtroheni, t'i përmbaheni një orari të rregullt gjumi dhe të hani një dietë të shëndetshme.

Përsëri, nuk ka asnjë mënyrë përfundimtare për të treguar nëse partneri juaj po tradhton pa e pyetur drejtpërdrejt ose pa e kapur në flagrancë. Ajo që mund të jetë një shenjë paralajmëruese në një marrëdhënie, mund të jetë asgjë për t'u shqetësuar në një marrëdhënie tjetër. Në fakt, shumica e shenjave të tradhtisë janë mjaft delikate. Vetëm kur gënjeshtrat dhe historitë pushojnë së shtuari, mashtrimi zakonisht del në dritë.

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations