Taktikat që duhet të aplikoni për të krijuar një imazh impresjonues dhe të besueshëm kur flisni me dikë
Jeni gati të ndryshoni jetën tuaj dhe mendimin e të tjerëve mbi ju?

1. Mos u fshihni nga audienca juaj:

1. Mos u  fshihni nga  audienca juaj:

Edhe nëse mund të keni mundësinë të uleni para audiencës tuaj, gjithmonë zgjidhni të qëndroni në këmbë. Kështu, ju mund të rrisni ndikimin tek njerëzit me të cilët flisni me gjeste, dhe gjestet tuaja mund t'i kontrrolloni në mënyrë më të qetë. Gjithashtu, nuk duhet të ketë mure midis jush dhe audiencës. Pra, lërini njerëzit të shohin tërë trupin tuaj dhe t'u tregoni atyre se nuk keni asgjë për të fshehur.

2. Ndani temat për të cilat interesoheni me të tjerët:

2. Ndani temat për të cilat interesoheni me të tjerët:

Në mënyrë që të fitoni besimin e dikujt, tregoni se jeni të interesuar për temën që po bisedoni dhe  ndërsa dëgjoni palën tjetër mos hezitoni të ndani interesat tuaja.

3. Reflektimi i gjuhës së trupit:

3. Reflektimi i gjuhës së trupit:

Pasqyrimi i gjuhës së trupit midis njerëzve ndihmon për të komunikuar më mirë dhe mund t'i bëjë njerëzit të besojnë se pajtohen me ta në çdo aspekt. Le të mos rrimë pa thënë se ne shpesh e bëjmë këtë reflektim pa e kuptuar në mënyrë instiktive.

4. Flisni njësoj me të gjithë:

4. Flisni njësoj me të gjithë:

Në të kaluarën, veshja e aksesorëve dhe rrobave që duken më të gjatë tregonte statusin e njerëzve. Kjo është arsyeja pse ata hiqnin kapelet kur takonin dikë nga shtresat e larta të shoqërisë. Është një zakon tashmë që bosët preferojnë karriget dhe kolltukët e lartë. Nëse doni të krijoni një atmosferë pozitive, duhet të jeni në të njëjtin nivel me njerëzit e tjerë. Kur të uleni dhe të keni një vizitor, ngrihuni në këmbë dhe kontaktoni me sy. Nëse jeni duke biseduar me një fëmijë, uluni të jeni në të njëjtin nivel me të.

5. Mbajtja e një sendi në dorën tjetër kur takohesh me dikë

5. Mbajtja e një sendi në dorën tjetër kur takohesh me dikë

Ekspertja e rregullave të mirësjelljes Myka Meier vuri re se kur hynin në një zonë ftesash ose merrnin pjesë në një ngjarje, familja mbretërore gji,thmonë mbanin diçka në dorën e majtë. Në këtë mënyrë, besimi i të tjerëve tek ju do të rritet ndërsa vizatoni imazhin e një personi që është i sigurt në sytë e personit  me të cilin takoheni dhe bashkëbisedoni.

6. Kujdesuni për mënyrën se si uleni dhe posturën:

6. Kujdesuni për mënyrën se si uleni dhe posturën:

Myka Meier mendon se meshkujt tërheqës reflektojnë vetëbesim dhe janë më efektivë, ajo i këshillon burrat të mbajnë këmbët e tyre në gjerësinë e belit dhe me shputat poshtë për të treguar pjesën më të mirë të këpucëve. Ajo thotë se gratë mund të zgjedhin pozicionin e famshëm mbretëror për posturën kur janë ulur.

7. Vishuni në mënyrë të përshtatshme për rastin:

7. Vishuni në mënyrë të përshtatshme për rastin:

Mos vish gjëra që mbulojnë gjoksin dhe qafën kur shkon në një intervistë pune ose në një takim të rëndësishëm sepse, sipas ish-agjentit të FBI-së Joe Navarro, këto rroba i bëjnë njerëzit të ndjehen sikur keni diçka për të fshehur. Kjo është arsyeja pse politikanët shpesh zgjedhin ekipe që të luajnë me imazhin e tyre dhe të krijojnë një përshtypje se janë njërëz të ndershëm.

8. Shmangia e të qenit në një situatë të vështirë:

8. Shmangia e të qenit në një situatë të vështirë:

Situata të çuditshme të tilla si puthja aksidentale ose mbajtja e dorës së zgjatur në ajër ndërsa përshëndetni dikë është një nga faktorët më të mëdhenj që prishin imazhin. Për të mos rënë në këtë situatë, sigurohuni që gjithmonë të putheni në faqen tuaj të djathtë dhe të puthni faqen e djathtë të palës tjetër.

9. Mos e injoroni ndryshimin gjinor:

9. Mos e injoroni  ndryshimin gjinor:

Burrat shpesh preferojnë të jenë në krah kur flasin me shokët e tyre sepse e duken më pak agresive sesa kur flasin ballë për ballë. Gratë janë më pak të prirura për të garuar, kështu që ata zakonisht flasin ballë për ballë me njëra tjetrën.

 Kështu që për të patur një prezencë sa më  influenciale gjatë nje bashkëbisedimi kini parasysh:

Duke marrë më shumë informacion në lidhje me personin, ata mund të ndryshojnë gjërat gjatë bisedës, t'i përshtaten informacioneve të reja dhe gjendjes shpirtërore të bashkëbiseduesit të tyre.

  • Ata krijojnë kontakt me sy dhe përqendrohen te njëri-tjetri.
  • Ata u tregojnë bashkëbiseduesit të tyre se po i dëgjojnë në mënyrë aktive.
  • Ata fitojnë më lehtë vëmendjen e bashkëbiseduesit të tyre.

10. Mos e shmangni kontaktin fizik:

10. Mos e shmangni kontaktin fizik:

Prekja ose përqafimi është një nga mënyrat më të fuqishme për të ndikuar te dikush. Nëse dikush ju prek në shpatull, ka shumë të ngjarë ta shihni përsëri këtë person sepse do të ndjeni një lidhje me atë person. Shumë të famshëm përdorin përqafime dhe kontakte fizike për t'u afruar me dikë. Sidoqoftë, ka disa gjëra të rëndësishme për të mbajtur mend:

I njëjti gjest mund të ketë kuptime të ndryshme. Për shembull, prekja e shpatullës së një gruaje mund të kuptohet si mbështetje, agresion ose interes. Eshtë e rëndësishme të monitoroni reagimin e personit në mënyrë që të mos lëndoni ndjenjat e tij.

Ju duhet të merrni parasysh ndryshimet kulturore dhe pozicionin shoqëror të personit. Nëse jeni në një pozitë më të lartë në një kompani dhe kolegët tuaj janë poshtë jush në shkallët e karrierës, prekja juaj mund të konsiderohet zhgënjyese.

Nëse mendoni se kontakti fizik mund të jetë i pakëndshëm për personin tjetër, është më mirë të buzëqeshni dhe thjesht të flisni me një ton të këndshëm.

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations