Çobani Skulptor hap galerinë e parë në natyrë
Çudia kësaj here na vjen nga Turqia. Kujt ja merrte mendja që një çoban i thjeshtë mund ishte kaq i talentuar?! Mbasi të shihni këtë njeri besoj se asnjëherë s'do hiqni dorë nga pasionet tuaja.

Në rrethin Varto në Mush të Turqisë, skulpturat e 34-vjeçarit Vedat Jallçën të bëra me materiale të ndryshme tërheqin vëmendjen e vizitorëve. Jallçën , i cili bën figura njerëzore në gurë në fshatin Sağlıcak  e filloi pasjonin e tij 4 vjet më parë. Ai vendosi të përmirësohej dhe punojë çdo ditë krahas kullotjes së deleve, pasi miqve të tij u pëlqyen gdhendjet që ai bëri. Mbledhja e gurëve, drurëve dhe materialeve që mund t'i përpunojë bëhet në male kur del për kullotë. Jallçën  filloi të bënte skulptura të madhësive të ndryshme duke i përpunuar me ndihmën e çekiçëve dhe baltave. Jallçën , i cili i kthen gurët dhe pemët në vepra arti ndërsa kullot delet, ëndërron të hapë ekspozitën e tij të parë në fshat. Tashmë falë artit të tij njerzit kuriozë të artit të tij që vizitojnë fshatin janë akoma dhe më të shumtë.

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations