Fotografitë më të bukura të NASA-s për vitin 2020
Astronautët në bordin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës na emocionuan me fotografi të pabesueshme të planetit tonë të parë nga hapësira. Për ta mbyllur vitin 2020 me një shënim pozitiv, NASA me të vërtetë ka botuar këtë përzgjedhje fotografish të bëra nga Astronautët e Stacionit.

Përtej bukurisë së këtyre imazheve soditëse, agjencia hapësinore kishte edhe një qëllim tjetër: atë të ngritjes së vetëdijes për urgjencën e ndërmarrjes së veprimeve për të mbrojtur Tokën dhe mjediset e saj të brishta. Zjarret, ndotja, ngritja e ujërave, përmbytjet ... kaq shumë fenomene që këto pamje zbulojnë dhe dokumentojnë me saktësi dhe që duhet të na sfidojnë. Siç tha Thomas Pesquet pas përvojës së tij në orbitë, shikimi poshtë në Tokë mund të na bëjë të vetëdijshëm për brishtësinë e saj dhe veprimin ndonjëherë katastrofik të njeriut mbi natyrën.

NASA

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations