42 fotografi të rëndësishme historike që do tju lënë pa fjalë
Këto ditë, kamerat i kemi kudo, nga telefonat te kamerat e sigurisë , dhe është e lehtë të harrosh se pjesa më e madhe e historisë ka kaluar pa pasur kamera. Vetëm në 1888, kur Kodak prodhoi ​​kamerën e parë komerciale, këto pjesë të historisë ngadalë filluan të përshkonin jetën tonë.

1. 100,000 gra iraniane marshojnë kundër ligjit të hixhabit, Teheran 1979

1. 100,000 gra iraniane marshojnë kundër ligjit të hixhabit, Teheran 1979

2. Njihuni me "Shtrigat e natës", Pilotet femra ruse të patrembura që bombarduan nazistët natën, 1941

2. Njihuni me "Shtrigat e natës", Pilotet femra ruse të patrembura që bombarduan nazistët natën, 1941

3. Një Nënë Indjane Amerikane dhe Fëmija i saj - vitet 1900

3. Një Nënë Indjane Amerikane dhe Fëmija i saj - vitet 1900

4. Në 1941, Foto nga e majta u mor nga ushtari sovjetik Eugen Stepanovich Kobytev në ditën që ai u nis për në luftë. Fotoja nga e djathta u realizua në vitin 1945 pas përfundimit të luftës, vetëm 4 vjet më vonë

4. Në 1941, Foto nga e majta u mor nga ushtari sovjetik Eugen Stepanovich Kobytev në ditën që ai u nis për në luftë. Fotoja nga e djathta u realizua në vitin 1945 pas përfundimit të luftës, vetëm 4 vjet më vonë

5. Një infermiere e Kryqit të Kuq duke shkruar fjalët e fundit të një ushtari të plagosur për vdekje, fotografuar rreth vitit 1917

5. Një infermiere e Kryqit të Kuq duke shkruar fjalët e fundit të një ushtari të plagosur për vdekje, fotografuar rreth vitit 1917

6. Keshia Thomas mbron një mbështetës të KKK ( KU KLUX KLAN ) nga një turmë në Ann Arbor, Mi, 1996

6. Keshia Thomas mbron një mbështetës  të KKK ( KU KLUX KLAN ) nga një turmë në Ann Arbor, Mi, 1996

7. Annette Kellerman promovon të drejtën e grave për të veshur rroba banjo. Ajo u Arrestua në(1907)

7. Annette Kellerman promovon të drejtën e grave për të veshur rroba banjo.  Ajo u Arrestua në(1907)

8. Reagimi i një djali që shikon për herë të parë në një ekran televiziv (1948)

8. Reagimi i një djali që shikon për herë të parë në një ekran televiziv (1948)

9. Minatorët e Qymyrit në një ashensor pas një dite pune në Belgjikën e viteve 1920

9. Minatorët e Qymyrit  në një ashensor  pas një dite pune në Belgjikën e viteve 1920

10. Arikara Warrior 'Bear's Belly' - Dakota e Veriut, SHBA - Foto nga Edward Curtis (1909)

10. Arikara Warrior 'Bear's Belly' - Dakota e Veriut, SHBA - Foto nga Edward Curtis (1909)

11. Grand Central Terminal, NYC. 1929

11. Grand Central Terminal, NYC.  1929

12. Ushtarët Amerikane trajtojnë një qen të plagosur në penisulën Orote. W.Eugene Smith. 1944

12. Ushtarët Amerikane trajtojnë një qen të plagosur në penisulën Orote. W.Eugene Smith. 1944

13. Punonjësja e Lockheed Martin Sally Wadsworth duke punuar në trupin e një rrufe P-38 në Kaliforni në 1944

13. Punonjësja e Lockheed Martin Sally Wadsworth duke punuar në trupin e një rrufe P-38 në Kaliforni në 1944

14. Në 1945, Kampi i Vdekjes në Aushvic u zbulua dhe çlirua nga ushtria e kuqe

14. Në 1945, Kampi i Vdekjes në Aushvic u zbulua dhe çlirua nga ushtria e kuqe

15. Një polic i fshehtë i në detyrë. New York, Brooklyn, 1 korrik 1969

15. Një polic i fshehtë i në detyrë. New York, Brooklyn, 1 korrik 1969

16. Snajperë femra të ushtrisë së tretë goditëse, Fronti i Parë Bjellorus, 775 Vrasje të Konfirmuara, Gjermani, Maj 1945

16. Snajperë femra të ushtrisë së tretë goditëse, Fronti i Parë Bjellorus, 775 Vrasje të Konfirmuara, Gjermani, Maj 1945

17. Duke vizituar familjen dhe miqtë e karantinës në spitalin Ullevål, Oslo - Foto nga Anders Beer Wilse - 1905

17. Duke vizituar familjen dhe miqtë e karantinës në spitalin Ullevål, Oslo - Foto nga Anders Beer Wilse - 1905

18. JFK & Bill Clinton përshëndetje në Shtëpinë e Bardhë, në 1963

18. JFK & Bill Clinton përshëndetje në Shtëpinë e Bardhë, në 1963

19. Shtëpia Ikonike Cliff e San Franciskos, pak para se të shkatërrohej nga zjarri në 1907

19. Shtëpia Ikonike Cliff e San Franciskos, pak para se të shkatërrohej nga zjarri në 1907

20. Gjeologu Thomas Griffith Taylor dhe meteorologu Charles Wright në hyrjen e një grotto akulli. Ekspedita Terra Nova, Ross Island, 5 janar 1911. Foto e marrë nga Herbert Ponting

20. Gjeologu Thomas Griffith Taylor dhe meteorologu Charles Wright në hyrjen e një grotto akulli. Ekspedita Terra Nova, Ross Island, 5 janar 1911. Foto e marrë nga Herbert Ponting

21. Nëna dhe Foshnja në Rrugën 70 Sh.B.A. afër Lumit Tenesi, Mars 1936

21.  Nëna dhe Foshnja në Rrugën 70 Sh.B.A. afër Lumit Tenesi, Mars 1936

22. Një marins amerikan shpëton dy fëmijë vietnamezë gjatë një beteje me armë në qytetin e ngjyrës, gjatë ofensivës tet të luftës së Vietnamit - 1968

22. Një marins amerikan shpëton dy fëmijë vietnamezë gjatë një beteje me armë në qytetin e ngjyrës, gjatë ofensivës tet të luftës së Vietnamit - 1968

23. Barinjtë që dëgjojnë muzikë, Azerbajxhan 1939

23. Barinjtë që dëgjojnë muzikë, Azerbajxhan 1939

24. Një i burgosur gjerman i Luftës së Dytë Botërore lirohet nga Bashkimi Sovjetik dhe ribashkohet me vajzën e tij 12-vjeçare, e cila nuk e ka parë atë që nga foshnjëria. 1956

24. Një i burgosur gjerman i Luftës së Dytë Botërore lirohet nga Bashkimi Sovjetik dhe ribashkohet me vajzën e tij 12-vjeçare, e cila nuk e ka parë atë që nga foshnjëria. 1956

25. Cetshwayo, Mbreti i Zulu-ve që mundi britanikët në betejën e Isandlwana, 1878

25. Cetshwayo, Mbreti i Zulu-ve që mundi britanikët në betejën e Isandlwana, 1878

26. Kthimi në shtëpi, një ushtar britanik me vajzën e tij 8 muajshe ndërsa mbërrin në bankat e detit nga jashtë 1945

26. Kthimi në shtëpi, një ushtar britanik me vajzën e tij 8 muajshe ndërsa mbërrin në bankat e detit nga jashtë 1945

27. Kalorës të Navajos në Kanionin De Chelly, Arizona. 1904, Foto e Marrë nga Edward Curtis

27. Kalorës të Navajos në Kanionin De Chelly, Arizona. 1904, Foto e Marrë nga Edward Curtis

28. Dueli i fundit me shpatë në histori në Francë, 1967 midis kryetarit të Marsejës dhe kandidatit të Partisë Socialiste për President

28. Dueli i fundit me shpatë në histori në Francë, 1967 midis kryetarit të Marsejës dhe kandidatit të Partisë Socialiste për President

29. Një nga shumë selfiet që perandori Nicholas II bëri gjatë gjithë jetës së tij, (1868-1918)

29. Një nga shumë selfiet që perandori Nicholas II bëri gjatë gjithë jetës së tij, (1868-1918)

30. Një amerikan vendas duke parë hekurudhën Transkontinentale të sapo përfunduar në Nevada, 1869

30. Një amerikan vendas duke parë hekurudhën Transkontinentale të sapo përfunduar në Nevada, 1869

31. Anija lundruese e fundit tregtare në botë në oqean - The Pamir - Rrumbullakosja e Kepit të Hornit, 1949

31. Anija lundruese e fundit tregtare në botë në oqean - The Pamir - Rrumbullakosja e Kepit të Hornit, 1949

32. Ujëvarat e ngrira të Niagara, 1911

32. Ujëvarat e ngrira të Niagara, 1911

33. Propaganda Anti Britanike, Japoni 1941

33. Propaganda Anti Britanike, Japoni 1941

34. Një lojë e hapur hokej në Suedi ndërpritet, 1959

34. Një lojë e hapur hokej në Suedi ndërpritet, 1959

35. Një Babushka mban veshët e nipit të saj të ngrohtë ndërsa ai jep një betim për t'u regjistruar për ushtrinë ruse. Volgograd, 1994. Foto e marrë nga Nikolai Ignatiev

35. Një Babushka mban veshët e nipit të saj të ngrohtë ndërsa ai jep një betim për t'u regjistruar për ushtrinë ruse. Volgograd, 1994. Foto e marrë nga Nikolai Ignatiev

36. Ushtari më i vjetër austriak i luftës së 1rë botërore, një Gaspar Wallnöfer 79-vjeçar, Fushatat Veteran të Habsburgëve në Itali në 1848 dhe 1866, shtator 1917

36. Ushtari më i vjetër austriak i luftës së 1rë botërore, një Gaspar Wallnöfer 79-vjeçar, Fushatat Veteran të Habsburgëve në Itali në 1848 dhe 1866, shtator 1917

37. Një foto e rrallë e një aksidenti trafiku në Hollandë Më shumë se 100 vjet më parë. Fotoja u realizua në vitin 1914

37. Një foto e rrallë e një aksidenti trafiku në Hollandë Më shumë se 100 vjet më parë. Fotoja u realizua në vitin 1914

38. Roma kur u bë kryeqyteti i mbretërisë së Italisë (1871)

38. Roma kur u bë kryeqyteti i mbretërisë së Italisë (1871)

39. Balancë Akrobatike mbi ndërtesën e Empire State (1934)

39. Balancë Akrobatike mbi ndërtesën e Empire State (1934)

40. Të mbijetuarit e vitit 1972 të rrëzimit të aeroplanit famëkeq të Andeve. Pasagjerët iu drejtuan kanibalizmit për të mbijetuar 72 ditë në dëborë

40. Të mbijetuarit e vitit 1972 të rrëzimit të aeroplanit famëkeq të Andeve. Pasagjerët iu drejtuan kanibalizmit për të mbijetuar 72 ditë në dëborë

41. Punëtorët e hekurit pozojnë për një foto në majën e Kullës Veriore të Qendrës Botërore të Tregtisë, 1973

41. Punëtorët e hekurit pozojnë për një foto në majën e Kullës Veriore të Qendrës Botërore të Tregtisë, 1973

42. Policia e Las Vegasit përballet me Mike Tyson pasi ai kafshoi veshin e Holyfield (1996)

42. Policia e Las Vegasit përballet me Mike Tyson pasi ai kafshoi veshin e Holyfield (1996)

What's your reaction?

Facebook Conversations

Disqus Conversations