A keni dëgjuar ndonjëherë për pemën Ylber?
Këto pemë mund të duken sikur janë pikturuar, por këto ngjyra janë të gjitha natyrale.

Kjo pemë karakteristike quhet Eucalyptus deglupta, e njohur zakonisht si Eukalipt i Ylberit, dhe gjithashtu e njohur si Gum Mindanao, ose Pema e Ylberit.

Ngjyrat vijnë nga copëza të lëvores së jashtme që "derdhen" çdo vit në periudha të ndryshme, duke nxjerrë në pah ngjyra të larmishme. Deglupta eukalipt është e vetmja specie eukalipt që gjendet në hemisferën veriore. Ajo rritet natyrshëm në Britani, Guinea e Re, Ceram, Sulawesi dhe Mindanao. Kjo pemë kultivohet gjerësisht në të gjithë botën, kryesisht për dru , për prodhimin e letrës, dhe gjithashtu për qëllime zbukuruese.

1.

1.

2.

2.

3.

3.

4.

4.

5.

5.

6.

6.

7.

7.

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations