Si të bëhemi të susksesshëm në jetë. 10 Këshilla nga njerëzit më të suksesshëm në botë
Këtu janë 10 këshilla për sukses nga disa prej njerëzve më të suksesshëm dhe të njohur në botë.

Nuk ka rëndësi se sa vjeç jeni, apo nga jeni, të gjithë kemi një gjë të përbashkët, dëshira e të qenurit i suksesshëm. 

të gjithë ne duam për të arritur sukses në mënyrë që të mund të jetojmë një jetë të rehatshme, të jemi të pavarur nga ana financiare, të kemi një makinë të mirë, 

dhe të jetojmë në një shtëpi të bukur. Megjithëse, suksesi mund të arrihet, nuk është diçka që vjen lehtë.Ka shumë këshilla dhe strategji rreth asaj se si të bëhemi 

të suksesshëm në jetë, mirëpo mënyra më e mirë për të pasur sukses është ti ndjekim hapat e atyre që janë të tillë. 

1. Përqendrohuni në përkushtim, jo ​​në motivim.

1. Përqendrohuni në përkushtim, jo ​​në motivim.

Sa jeni të përkushtuar për qëllimin tuaj? Sa e rëndësishme është për ju dhe çfarë jeni të gatshëm të sakrifikoni për të arritur qëllimin tuaj? Nëse e gjeni veten plotësisht të përkushtuar, motivimi do të vijojë.

2. Kërkoni dituri dhe jo rezultate.

2. Kërkoni dituri dhe jo rezultate.

Nëse përqendroheni në lumturinë e zbulimit, përmirësimin, eksplorimin dhe eksperimentimin, motivimi juaj do të ushqehet gjithmonë. Nëse përqendroheni vetëm te rezultatet, motivimi juaj do të jetë si moti - do të vdesë në momentin e parë që do goditeni nga stuhia. Pra, çelësi është të përqendrohesh në udhëtim, jo ​​në destinacion. Vazhdoni të mendoni se çfarë jeni duke mësuar gjatë rrugës dhe çfarë mund të përmirësoni.

3. Bëni udhëtimin argëtues.

3. Bëni udhëtimin argëtues.

Krijojeni udhëtimin tuaj si një lojë të mrekullueshme! Në momentin që udhëtimin e merrni me serjozitet, ka shumë mundësi që do mbajë një peshë të rëndë emocionale dhe në momentin e parë do humbisni prespektivën edhe do ndaleni.

4. Hiqni qafe mendimet negative.

4. Hiqni qafe mendimet negative.

Mendimet ndikojnë në ndjenjat dhe ndjenjat përcaktojnë se si e shikoni punën tuaj. Ju keni shumë mendime në kokën tuaj dhe gjithmonë keni një zgjedhje se në cilat duhet të përqendroheni: ato që do t'ju bëjnë të mbërtheni emocionalisht (frikërat, dyshimet) ose ato që do t'ju çojnë përpara (eksitim, eksperimente, përpjekje gjëra të reja, duke dalë nga zona juaj e rehatisë).

5. Përdorni imagjinatën

5. Përdorni imagjinatën

Hapi tjetër pasi të shpëtoni nga mendimet negative është të përdorni imagjinatën tuaj. Kur gjërat shkojnë mirë, ju jeni plot energji pozitive dhe kur po përjetoni vështirësi, duhet të jeni edhe më energjikë. Pra, riemërtoni situatën tuaj. Nëse vazhdoni të përsërisni, unë e urrej punën time, mendoni se cilat ndjenja do të zgjojnë tek ju këto fjalë? Çdo gjë është çështje imagjinate! Gjithmonë mund të gjesh diçka për të mësuar edhe nga shefi më i keq në botë në punën më të mërzitshme. Provoni këtë  ushtrim të shkëlqyeshëm: Vetëm për tre ditë, mendo dhe thuaj vetëm gjëra pozitive. Shihni se çfarë do të ndodhë.

6. Ndaloni së qeni i mirë me veten tuaj

6. Ndaloni së qeni i mirë me veten tuaj

Motivimi do të thotë veprim dhe veprimi sjell rezultate. Ndonjëherë veprimet tuaja nuk arrijnë të sjellin rezultatet që dëshironi. Kështu që preferoni të jeni të mirë me veten dhe të mos e vendosni veten në një situatë të vështirë. Ju prisni për kohën e duhur, për një mundësi, ndërsa e shtyn veten në amulli dhe nganjëherë edhe në depresion. 

Dilni jashtë, sfidoni veten, bëni diçka që dëshironi të bëni edhe nëse keni frikë.

7. Hiqni qafe shpërqendrimet.

7. Hiqni qafe shpërqendrimet.

Gjërat dhe shpërqendrimet e pakuptimta do të jenë gjithnjë në rrugën tuaj, veçanërisht ato gjëra të thjeshta, të zakonshme që do preferoni t'i bëni në vend që të përqendroheni në projekte të reja sfiduese dhe kuptimplota. Mësoni të përqendroheni në atë që është më e rëndësishme. Shkruani një listë të humbësve të kohës dhe mbani përgjegjësi për të mos i bërë

8. Mos u mbështetni te të tjerët.

8. Mos u mbështetni te të tjerët.

Mos prisni kurrë që të tjerët të bëjnë diçka për ju, as partneri, shoku apo shefi juaj. Të gjithë janë të zënë me nevojat e tyre. Askush nuk do t'ju bëjë të lumtur ose do tju ndihmojë për të arritur qëllimet tuaja. 

9. Planifikim

9. Planifikim

Njihni tre hapat tuaj përpara. Ju nuk keni nevojë për më shumë. Plotësoni kalendarin tuaj javor, duke shënuar se kur do të bëni çfarë dhe si. Kur-çfarë-si është e rëndësishme për të planifikuar. Rishikoni sesi kalon çdo ditë nga ajo që keni mësuar dhe rishikoni atë që mund të përmirësoni.

10. Mbroni veten nga "djegia"

10. Mbroni veten nga "djegia"

Ëhtë e lehtë të digjesh kur je shumë i motivuar. Vëzhgoni veten tuaj për të gjetur ndonjë shenjë të lodhjes dhe gjeni kohë për të pushuar. Trupi dhe mendja juaj duhet të pushojnë prandaj planifikoni kohë relaksimi dhe argëtimi në kalendarin tuaj javor. Bëni detyra të ndryshme, vazhdoni të kaloni mes diçkaje krijuese dhe logjike, diçkaje fizike dhe aktive, duke punuar vetëm dhe me një ekip. Ndërroni vend. Meditoni, ose thjesht merrni frymë thellë, mbyllni sytë ose përqendrohuni në një gjë për pesë minuta.

What's your reaction?

Facebook Conversations

Disqus Conversations