Inteligjenca Emotive
Inteligjenca emotive përbëhet nga shumë aftësi shumë te rëndësishme që lidhen me shëndetin mendor dhe mirëqënien psiko-sociale. Përmes këtij testi mund të masni sasinë tuaj emotive përmes "dhuntive" tuaja emotive, duke reflektuar mbi kapacitetin e të vënit të emocioneve në shërbim të ekuilibrit psikologjik dhe të kapaciteteve racionale dhe relacionale (mardhënësore)

Kur te ndodh te grindesh me dikë:

Kur te ndodh te grindesh me dikë:

Kur dëgjon nje lajm alarmant që mund të të përkasë ose të të përfshijë direkt:

Kur dëgjon nje lajm alarmant që mund të të përkasë ose të të përfshijë direkt:

Kur dështon ose kur humbet diçka që aq shumë doje :

Kur dështon ose kur humbet diçka që aq shumë doje :

Kur i ndodh dicka e keqe nje person qe e doni:

Kur i ndodh dicka e keqe nje person qe e doni:

Kur dikush kundërshton atë që ti thua:

Kur dikush kundërshton atë që ti thua:

Inteligjenca Emotive

 1. You got: Kur vuaj une, s’me dhimbset askush që vuan

  Merreni shumë mirë vesh me veten tuaj, dhe pasi keni të qartë çfare doni dhe ndjeni ju shfaqeni për së jashtmi. Mendoni se të jesh vetëm nuk është fundi i botës. Jo çdo kush është i denjë të dijë ndjenjat tuaja. Ekuilibri juaj mendor rralle ç’ekuilibrohet. 

  Inteligjenca juaj e lindur vë rregull ne çdo gjë. Jeni shume nervozë, nuk dorëzoheni lehtë, por qani shpesh dhe zhyteni në boten tuaj aq sa harroni sa një rreth njerëzish që jua duan dhe që vuajne për ju. 

 2. You got: Jeni tip social

  Përballoni shumë pune njëheresh me inteligjence emotive me shume sasiore sesa cilesore, hapeni shume dhe nuk i lini kohe vetes suaj të reflektoni aq sa duhet. Konsumoni shume energji psikike, dhe kjo me pavetdije ju derrmon.  Nese dikush ju kerkon ndihme, ju harroni veten tuaj vetem si e si te ndihmoni tjetrin. Shpesh jeni pesimisti i pandreqshëm, e menjëhere optimist i vrullshem; ndaj është veshtire të kuptoheni pasi nuk keni stabilitet emocional dhe intelektual.

 3. You got: Dashuroni njëherë e përgjithherë.

  Jeni tip shumë i mbyllur aq sa inteligjenca juaj nuk merret vesh prej asnjeriu: lini pershtypje  se o jeni shume i zgjuar ose shume idiot. Shpesh manifestoni veprime të çuditshme dhe të rëndomta, kjo nga nevoja juaj e pavetdijshme për të nxjerrë jashtë ato që represoni. Ju qani shumë shpesh, shprehni varësi ndaj të tjerëve. Jeni te prirur per psikoza dhe rrallë herë edhe neuroza. Ju mendoni “nëse unë kam provuar vuajtjen , nuk do doja të vuante askush”. 

 4. You got: Keni inteligjencë të lartë emotive

   Jeni optimistë por shumë te ndjeshëm aty ku s’duhet. Ju mendoni se çdo gjë arrihet në jetë dhe brenda llojit nuk ka njerëz me aftësi shtesë ndaj edhe ju mund te arrini çdo gjë si të tjerët. 

  Ambicja juaj shpesh shfaqet problematike por ju dini ta kuptoni kur po e teproni dhe asnjëherë nuk e kaloni cakun. Jeni shumë kokë fortë, çdo gjë do bëhet si, kur, dhe ku e doni ju dhe asnjë situate nuk ju iken nga duart: ju ia dilni mbanë edhe nëse nuk jeni ne rregull.

What's your reaction?

Facebook Conversations

Disqus Conversations