13+ Foto që mund të ndryshojnë perceptimin tuaj mbi kohën
Perceptimi jonë mbi historinë dhe kohën mund të mos jetë aq i saktë sa mund të na duket. Ngjarjet nga "e kaluara antike" mund të kenë ndodhur në një hark kohor më "afër" se sa kemi menduar, ndërsa disa institucione të ditëve moderne janë në fakt më të vjetra se disa civilizime. Dhe nëse bëjmë një krahasim krah për krah të disa ngjarjeve historike, do të kuptojmë se sa ndryshe koha lëviz, pavarësisht në cilën anë të botës jetojmë.

1. Mbretëresha Elizabeth II dhe Marilyn Monroe do të ishin në të njëjtën moshë sot.

1. Mbretëresha Elizabeth II dhe Marilyn Monroe do të ishin në të njëjtën moshë sot.

2. Mamuthët ishin ende gjallë kur u ndërtuan piramidat

2. Mamuthët  ishin ende gjallë kur u ndërtuan piramidat

3. Universiteti i Oksfordit është më i vjetër se Mbretëria Azteke

3. Universiteti i Oksfordit është më i vjetër se Mbretëria Azteke

4. Anne Frank dhe Martin Luther King Jr kanë lindur në të njëjtin vit

4. Anne Frank dhe Martin Luther King Jr kanë lindur në të njëjtin vit

5. Machu Picchu dhe Chapel Sistine u ndërtuan rreth së njëjtës kohë.

5. Machu Picchu dhe Chapel Sistine u ndërtuan rreth së njëjtës kohë.

6. iPod u lançua para se Mauritania të kriminalizonte skllavërinë në rang vendi

6. iPod u lançua para se Mauritania të kriminalizonte skllavërinë në rang vendi

7. Thomas Edison ishte ende gjallë kur u inagurua Godina e Empire State.

7. Thomas Edison ishte ende gjallë kur u inagurua Godina e Empire State.

8. Ne hulumtuam hapësirën para se të kuptonim origjinën e tërmeteve

8. Ne hulumtuam hapësirën para se të kuptonim origjinën e  tërmeteve

9. Kompania Tiffany & Co. është më e vjetër se Mbretëria e Italisë dhe Republika Italiane

9. Kompania Tiffany & Co. është më e vjetër se Mbretëria e Italisë dhe Republika Italiane

10. Betty White është më e vjetër se buka me feta.

10. Betty White është më e vjetër se buka me feta.

11. Misioni Apollo 14 dhe lejimi i grave të votojnë në Zvicër ishin dy ngjarje historike që ndodhën në të njëjtën kohë.

11. Misioni Apollo 14 dhe lejimi i grave  të votojnë në Zvicër ishin dy ngjarje historike që ndodhën në të njëjtën kohë.

12. Universiteti i Harvardit është më i vjetër se Ligji i Gravitetit të Njutonit.

12. Universiteti i Harvardit është më i vjetër se Ligji i Gravitetit të Njutonit.

13. Shpikja e aeroplanit dhe ulja për herë të parë ne hënë janë dy ngjarje që ndodhën jo shumë larg nga njëra-tjera, vetëm 66 vjet!

13. Shpikja e aeroplanit dhe ulja për herë të parë ne hënë janë dy ngjarje që ndodhën jo shumë larg nga njëra-tjera, vetëm 66 vjet!

BONUS: Kleopatra jetoi më afër kohës së FastFood sesa piramidave.

BONUS: Kleopatra jetoi më afër kohës së FastFood sesa piramidave.

What's your reaction?

Facebook Conversations

Disqus Conversations