Kampionati Evropian i çiklizmit rrugor u zhvendos në vitin 2021
Kampionati Evropian i çiklistëve Rrugor i planifikuar për Shtator në provincën italiane të Trentino janë shtyrë për një vit në mes të krizës Covid-19, ka njoftuar Union Europeenne de Cyclisme.

"Për shkak të situatës së vështirë që prek të gjithë botën, Unioni Europeenne de Cyclisme duhet të njoftojë se Kampionati Evropian Rrugor në Trentino (Itali) nga 9 deri më 13 shtator do të shtyhet në 2021 dhe do të mbahet në të njëjtin qytet", deklaratë nga UEC lexuar.

"Datat midis opsioneve të kërkuara (1-5 Shtator 2021 ose 8-12 Shtator 2021) do të njoftohen në muajt e ardhshëm nga Union Cycliste Internationale kur të botojë kalendarin e vitit 2021."

Me garat elitare të pezulluara deri më 1 gusht, gara e flamurit të këtij sporti, Tour de France, u zhvendos në një datë të fillimit të 29 gushtit.

UEC, megjithatë, tha që do të "shikojë në alternativat e ndryshme për Kampionatin Rrugor Evropian 2020 dhe ngjarjet kalendarike të UEC këtë sezon në mënyrë që të gjithë titujt në secilën kategori të mund të jepen në të gjitha disiplinat".

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations