Si të bëni gjimnastikë në shtëpi gjatë karantinës
Ka shumë arsye që ju mund të dëshironi të shmangni palestrën. Me pandeminë e fundit të koronavirusit, shumë njerëz janë të shqetësuar për të shkuar në palestër, palestrat janë të mbyllura, ndërsa të tjerët thjesht duan të mbajnë një regjim stërvitje ndërsa mund të kenë aftësi të kufizuar për të udhëtuar jashtë shtëpive të tyre.

Ushtrime në kushte shtëpie

Ushtrime në kushte shtëpie

Ajo që është më e vështirë është të kuptosh se çfarë të bësh. Si e krijoni një stërvitje efektive në shtëpi? Çfarë të bëni nëse nuk keni shumë pajisje ose hapësirë? Seria e mëposhtme ju merr përsipër një sërë zgjedhjesh për ushtrime në shtëpi, pavarësisht nëse nuk keni asgjë tjetër përveç trupit tuaj dhe një palë këpucë ose një dhomë stërvitje në rastin më të mirë

Ushtrime për reduktimin e peshës se trupit - nuk nevojiten pajisje

Mënyra më e thjeshtë për të ushtruar në shtëpi është të përdorni trupin tuaj. Ekzistojnë një larmi ushtrimesh efektive për peshën trupore që mund t'ju ndihmojnë të ndërtoni forcë, qëndrueshmëri dhe të digjni kalori. Dhe duke stërvitur qark (duke shkuar nga një ushtrim në tjetrin, pa, me pak ose aspak pushim ), ju e mbani ritmin e zemrës tuaj lart, digjni më shumë kalori dhe përfitoni sa më shumë nga koha juaj e stërvitjes.

Zgjidhni 10 ushtrime të ndryshme - Për kardio, përqendrohuni në ushtrime me nivele të ndryshme të intensitetit. Për shembull, ju mund të alternoni një stërvitje me intensitet të lartë (siç janë hedhjet në vend) me një lëvizje më të lehtë (siç është marshimi në vend).

Shembull stërvitje për kardio (pa pajisje)

Shembull stërvitje për kardio (pa pajisje)

1 min: Marsh në vend - ngrini lart gjunjët dhe krahët

1 min: Vrapim në vend, duke shtyrë krahët lart

1 min: Vrapim në vend, duke shtyrë krahët lart

1 min: Hedhje me duart lart

1 min: Hedhje me duart lart

1 min: Stil Gërshërë

1 min: Stil Gërshërë

1min: Plyo-jacks të kontrrolluar

1min: Plyo-jacks të kontrrolluar

1 min: Skater

1 min: Skater

1 Min: Marsh në Vend

Gjatë marshit merrni frymë me hundë dhe nxirreni nga goja. 

1 min hedhje me gjunjët lart

1 min hedhje me gjunjët lart

1 min: Ushtrim për pjesën e këmbëve dhe belit

1 min: Ushtrim për pjesën e këmbëve dhe belit

Ky cikël ushtrimesh mbaron me 1 minutë  marsh në vend dhe qetësimin e përgjithshëm të muskujve.

Cikli i dytë i ushtrimeve: Forcimi i muskujve dhe reistencës trupore.

Cikli i dytë i ushtrimeve:  Forcimi i muskujve dhe reistencës trupore.

E fillojmë  këtë cikël me marshim në vend për një minutë dhe vazhdojmë me  25 ulje ngritje. Pë një rezultat sa më efektiv mund te mbani një shishe uji në duar 2 l gjatë ulje ngrtjeve

12 hërë nga çdo anë Kick-Boks

12 hërë nga çdo anë  Kick-Boks

12 Pompa

12 Pompa

Nëse e keni të vështirë të bëni pompa të plota, mund të ndryshoni pozicion duke vendosur gjunjët poshtë

Nëse e keni të vështirë të bëni pompa të plota, mund të ndryshoni pozicion duke  vendosur gjunjët poshtë

Merrni nje karrige dhe vendosuni si në pozicionin e mëposhtëm. Përsëriteni 12 herë

Merrni nje karrige dhe vendosuni si në pozicionin e mëposhtëm. Përsëriteni 12 herë

2min Ecje me hap të gjatë dhe gjunjët 90 gradë

2min Ecje me hap të gjatë dhe gjunjët 90 gradë

Qëndrim statik në pozicjon pompash. 1 min

Qëndrim statik në pozicjon pompash. 1 min

Nëse është hera e parë që e bëni këtë ushtrim qëndroni fillimisht 20 sekonda. Më vonë rriteni qëndrueshmërinë  pak nga pak çdo ditë me nga 5 sekonda.


Ky cikël ushtrimesh  mbaron me  1 minutë  hedhje me gjunjët lart dhe 1 minutë marsh në vend.

Disa këshilla që këto ushtrime të jenë sa më efektive

Ndryshoni dietën tuaj në  një  dietë me bazë proteinash.

Pini 2.5-3 litra ujë në ditë.

 Hani shpesh por në porcjone më të reduktuara.

Ushtrohuni çdo ditë qoftë edhe 15min.

Qëndroni Pozitivë.

Mos harroni vera po na pret :)

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations