A i mbijetoi Hitleri Luftës së dytë botërore?
Gjuetarët e Adolf Hitlerit e gjejnë bunkerin në Argjentinë për të cilin pretendojnë se udhëheqësi nazist u fsheh pas Luftës së Dytë Botërore

Teoritë e komplotit për vdekjen e Adolf Hitlerit kundërshtojnë faktin që ai bëri vetëvrasje në Führerbunker më 30 Prill 1945. Shumica e këtyre teorive thonë se Hitleri dhe gruaja e tij, Eva Braun, mbijetuan dhe shpëtuan nga Berlini, Gjermania dhe Evropa. Ndërsa këto teori kanë marrë një ekspozim në kulturën popullore, këto pikëpamje vlerësohen nga historianët dhe ekspertët shkencorë si teori të pabarazuara.

Miti që Hitleri nuk bëri vetëvrasje, por përkundrazi shpëtoi me gruan e tij, u prezantua për herë të parë para publikut nga Marshalli Georgy Zhukov në një konferencë për shtyp më 9 qershor 1945, me urdhër të liderit Sovjetik Joseph Stalin.  

Kur u pyetën në Konferencën e Potsdamit në korrik 1945 si kishte vdekur Hitleri, Stalini tha se ai ishte duke jetuar "në Spanjë ose Argjentinë"

Hetimi i parë i detajuar nga fuqitë perëndimore filloi në nëntor 1945 me Dick White, asokohe shef i kundër-inteligjencës në sektorin britanik të Berlinit,  bëri që agjenti i tyre Hugh Trevor-Roper të hetonte çështjen për të kundërshtuar pretendimet sovjetike.  Zbulimet e tij se Hitleri dhe Braun kishin vdekur nga vetëvrasja në Berlin u shkruan në një raport në 1946, dhe botuar në libër vitin e ardhshëm

Lidhur me rastin, Trevor-Roper shkroi, "dëshira për të shpikur legjenda dhe përralla ... është (më e madhe) sesa dashuria për të pranuar të vërtetën

Provat:

Egzistojne dokumente te deklasifikuara në FBI të cilat kanë foto dhe prova që Hitleri është larguar nga gjermania por FBI i mohon këto teori pasi fotot dhe provat nuk janë të verifikueshme.

Më 30 maj 1946, ndërsa Sovjetikët po hetonin teorite mbi mbijetesën e Hitlerit, dy fragmente të një kafkë u morën nga krateri ku u varros Hitleri. Pjesa e majtë e "eshtrave parietale" kishte dëme me armë zjarri. Ajo u mbajt në arkivat federale ruse në Moskë, dhe besohet të ishte e Hitlerit për dekada të tëra.

Në vitin 2009, mostrat e kafkës u testuan ADN në Universitetin e Connecticut nga një arkeolog i specializuar për kockat.  Mostra u zbulua të ishte e një gruaje të moshës nën 40 vjeç.  Sidoqoftë, as ish zyrtarët sovjetikë dhe as zyrtarët rusë nuk kanë pohuar se kafka ishte pjesa kryesore e provave.

Disa vepra, të tilla si Grey Wolf: "Arratisja e Adolf Hitlerit" nga autorët britanikë Simon Dunstan dhe Gerrard Williams, sugjerojnë që Hitleri dhe Braun nuk kryenin vetëvrasje, por në të vërtetë shpëtuan në Argjentinë.   

Shtëpia në Argjentinë ku Hitleri mendohet se ka jetuar

Skenari i propozuar nga këta dy autorë është si vijon: një numër varkash  morën me vete disa nazistë dhe shumë pajisje për ti transportuar në Argjentinë. Duke patur mbështetjen e presidentit Argjentinas të asaj kohe Juan Peron i cili bashkë me gruan e tij merrnin vazhdimisht pagesa nga Nazistët.

Hitleri dyshohet se arriti në Argjentinë, duke qëndruar së pari në Hacienda San Ramón, në lindje të San Carlos de Bariloche. U transferua më pas në një rezidencë të stilit bavarez në Inalco, një vend i largët dhe mezi i arritshëm në skajin veriperëndimor të liqenit Nahuel Huapi, afër kufirit të Kilit.

Rreth vitit 1954, Eva Braun u ndahet nga Hitleri dhe u transferohet në Neuquén me vajzën e tyre, Ursula ('Uschi'); 

Hitleri vdes në shkurt 1962


Një dokument i deklasifikuar i CIA-s i datës 3 tetor 1955 nënvizon pretendimet e bëra nga një ish-ushtar i vetë-shpallur  SS me emrin Phillip Citroen se Hitleri ishte akoma gjallë, dhe se ai "u largua nga Kolumbia për Argjentinë rreth janarit 1955.

E mbyllur me dokumentin ishte një fotografi e pretenduar e Citroen dhe një personi për të cilin ai pretendonte se ishte Hitleri; në pjesën e pasme të fotografisë u shkrua "Adolf Schrïttelmayor" dhe vitin 1954.

 Fotografi nga një dokument i CIA që tregon një ish-trup të supozuar të SS dhe një njeri për të cilin ai pretendohej se ishte Hitler c. 1954

Gjuetarët e Adolf Hitlerit e gjejnë bunkerin në Argjentinë për të cilin pretendojnë se udhëheqësi nazist u fsheh pas Luftës së Dytë Botërore

Bunkeri nëntokësor ku mendohet se Adolf Hitleri ka qëndruar mbasi u arratis  nga lufta e 2të botërore, mund të jetë gjetur në Argjentinë.  

https://www.youtube.com/watch?v=M-Ov2SUs2LA

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations