Si manipulohemi nga media me këndvështrimet e objektivit të kamerës
Fotografi kap fotografi të njerëzve në publik nga 2 perspektiva dhe tregon se sa lehtë media mund të manipulojë realitetin.

Të gjithë e dinë që realiteti është subjektiv. Perceptimi ynë mund të ndryshojë në çast, në varësi të sa dhe çfarë saktësisht dimë. Por dy fotografë danez e kanë marrë idenë në një nivel krejt të ri. 

Në kohën e krizës aktuale, mbajtja e një distanca të sigurt është thelbësore. Edhe nëse disa shtete po fillojnë të lehtësojnë kufizimet e karantinës, kjo nuk do të thotë se ka çdo gjë ka mbaruar. Por si e mund ta dijmë duke parë vetëm fotot, që njerëzit po bëjnë atë që është e drejtë?

Fotografët Ólafur Steinar Gestsson dhe Philip Davali zhvilluan një eksperiment për agjencinë e fotografive Ritzau Scanpix. Artistët me qendër në Kopenhagen fotografuan të njëjtët njerëz që ishin jashtë në të njëjtën ditë. Truku i tyre ishte të përdorin dy këndvështrime të ndryshme: një kënd të gjerë dhe një lente telofoto. Fotografitë tregojnë një ndryshim mahnitës në distancën midis këtyre njerëzve dhe na bëjnë të rimendojmë gjërat që ne i marrim si të sakta.

Me Lente Telefoto

Me Lente Telefoto

Kënd i gjerë

Kënd i gjerë

Lente Telefoto

Lente Telefoto

Kënd i gjerë

Kënd i gjerë

Lente Telefoto

Lente Telefoto

Kënd i gjerë

Kënd i gjerë

Telefoto

Telefoto

Kënd i gjerë

Kënd i gjerë

Telefoto

Telefoto

Kënd i gjerë

Kënd i gjerë

JA EDHE DISA FOTO EKSTRA NGA EKIPI JONË

Morali i historisë

''Mos besoni çdo gjë që shkruhet e thuhet në media''

Reagimi Juaj?

Facebook Conversations

Disqus Conversations